Büyükçekmece Rehberi

Elma Sirkesinin Faydaları, Ahmet Maranki

Elma Sirkesinin Faydaları, Ahmet Maranki
Elma Sirkesinin Faydaları, Ahmet Maranki

Elma Sirkesinin Faydaları, Ahmet Maranki

Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazla olup, bir çok hastalığa ve sağlık şikayetine iyi gelmektedir. Vücut temizliği en önemli sağlık konularından birisidir. Bu konuya azami derecede dikkat edilmesi mutlu bir hayatın habercisidir. Elma sirkesinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Elma sirkesi iltihaba çok faydalıdır. Elma sirkesinin iltihapları kurutan bir özelliği vardır. Az bir elma sirkesi bakterileri öldürmek için yeterlidir.

Elma sirkesinin antiseptik olma özelliği vardır. Elma sirkesi vücudun hücrelerine hiçbir zarar vermeden, vücutta birikmiş toksinleri söker atar.

Elma sirkesi cildin bakımı için de faydalıdır. Su ve çiçek balı ile karıştırılıp sabah aç karnına içildiğinde, özellikle sivilcelere iyi geldiği söylenir. Aynı zamanda sesin kısık olmasına karşı da etkilidir.

Elma sirkesi böbrek taşları için de oldukça etkilidir.

Saçtaki kepek oluşumuna karşı da elma sirkesi faydalıdır.

 

EK OLARAK

 

Elma sirkesi, bedenimizi içten ve dıştan tedavi edebileceğimiz olağanüstü doğal bir ilaçtır.
Elma Sirkesinin İyileştirici Özellikleri
* Besinlerin verimli kullanımını, metabolizmanın sağlıklı işleyişini, vücudun asit alkali dengesini korumasını sağlar. Örneğin kalsiyumun daha verimli kullanımını sağlayıp, bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyumu almasını desteklerken, bir yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini kırar.
* Uzun süreli kullanımı eklem ve kemiklerdeki sertlik ve sıkıntılara son verir.
* Sodyumun etkisini yansızlaştırarak yüksek tansiyondan korur.
* Kolesterolü düşürür. İçerdiği doğal asitler ve enzimler kanın daha sağlıklı ve ince akmasını sağlar.
* Başta damarlar, karaciğer, böbrekler olmak üzere vücudu detoksifiye eder, yağlı-mukus kalıntıları parçalar.
* Soğuk algınlıklarında, boğaz enfeksiyonlarında, bronşitte içilebilir ya da buhusu yapılır.
* Elma, terkibinde taşıdığı bikarbonat iyonları sayesinde sindirimi kolaylaştıran tek meyvedir.
* Elmada suda eriyen vitaminlerin tamamı mevcuttur. Yüksek miktardaki C vitamini bir insanın günlük C vitamini ihtiyacına denktir.
* Elmanın kökleri vasıtası ile topraktan aldığı Fe iyonunu indirgeyerek +2 değerli Fe haline getirmesi başlı başına bir mucizedir. Zira; böyle bir faaliyetin elmaya, uzaktan-yakından bir faydası yoktur. Üstelik +3 değerli demiri, +2 değerli demir haline indirgemek fevkalâde zor bir kimyevî işlemdir ve bir elmada bulunan iki değerli demir, milimi milimine bir insanın günlük demir ihtiyacı kadardır.

İhtiva ettiği birçok maddeler elma sirkesini sağlıklı kılıyor
1. Sirke asidi: Metabolizmanın çalışmasını sağlayan yakıt olan sirke asidi, metabolizmada bir yan ürün olarak meydana gelir. Gıdalarla bünyemize aldığımız yağ ve karbonhidratların, sirke asidinin yardımı olmaksızın sindirilmesi hemen hemen mümkün olmayacaktı denilebilir. İnsan metabolizmasının mükemmel çalışabilmesi için yaklaşık 100 gram gereklidir. Kim muntazaman elma sirkesi tüketirse, sindirimi kolaylaştırmış ve metabolizmasını harekete geçirmiş demektir.
2. Kanser ve yaşlanmaya karşı radikaller avcısı: Solunum ve gıda vasıtasıyla bünyemize sürekli “serbest radikaller” almaktayız. Bunlar hücreye zarar verici maddeler olup, metabolizmayı bozarak kansere bile yol açabilirler. A vitaminin ön maddesi olan beta-karoten ve E-vitamini, elma sirkesinde bulunan çok önemli maddeler olup, bu zararlı serbest radikalleri yok etmektedirler.
3. Pektin, kan damarların kireçlenmesinden korur: Elma gibi birçok meyvenin sindirilmeyen selülozlu posa kısmında bulunan pektin maddesi, vücudumuzda bulunan kolesterolden meydana gelen safra asidini bağlar. Ne kadar çok safra asidi pektin vasıtasıyla yok edilirse, o kadar çok kolesterolü kandan çekilerek safra asidine dönüştürülür. Böylece kandaki zararlı olabilecek kolesterol azaltıldığından kalp ve damar hastalıklarına karşı korunmuş olursunuz.
4. Osteoporoza karşı kalsiyum kaynağı: Elma sirkesi yüksek miktarda kalsiyum, yani insan vücudunun (kemik ve dişler başta olmak üzere) en temel mineralinden birini ihtiva etmektedir. Organizmamız, gıdalarımızda kalsiyum azaldığı takdirde metabolik reaksiyonlar için gerekli kalsiyumu sahip olduğu kaynaklardan çekmeye başlar. Bu yüzden kemikler mineral bakımından fakirleşir ve osteoporoz (kemik erimesi) ortaya çıkabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Zemzem dedi ki:

    Kilo vemekistiyorum yardımcı olurmusunuz

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.