Johann Joachim Becher kimya ya katkısı
Johann Joachim Becher (1635-1682)
Ünlü bir Alman kimyacıdır. ”Terra Pinguis” diye terimlendirilen ”ateş elementi”nin yanma sırasında havanın bir kısmının (oksijenin) ortadan kaybolduğunu ve geriye de yanma için elverişsiz bir artık (azot) bıraktığını biliyordu. Daha sonra yanma sırasında kaçıp giden bu nesneyi ”filojiston” olarak adlandırmıştır. Yanma olayına yanlış da olsa ilk defa bir tanımlama getiren filojiston kuramına göre yanıcı olan cisimler yanıcı olmayan ”filojiston”dan (ateş ruhu) oluşmuştur. Buna göre metal oksitleri birer element, metaller ise kül (metal oksit) ile filojistondan oluşan birer bileşik maddedir.
Altın ve gümüş dışında metaller açıkta pota içinde ısıtıldıklarında değiştikleri ve geriye cüruf bıraktıkları görülmüştür. Bu cüruf kalk diye adlandırılmıştır. Ve bu cürufun metalden daha ağır olduğu kaydedilmiştir.
Becher, yanma olayını genel bir kimyasal tepkime olarak ilk açıklayan kimyacıdır. Tüm metallerde yanabilen bir madde olduğunu ve maddenin yanma sırasında dışarı çıkıp gittiğini kabul ediyordu. Pratik kimyaya katkılarda bulunmuştur. Tasarımcı olarak çalışmaları da vardır. Örneğin Hollanda’da büyük harcamalar yaparak denizcilikle ilgili çalışmalarda bulunmuştur.